Student Cup 2024

Tekmovanje (StudentCup) študentov višjih in visokih šol v manikiri

V sodelovanju z organizatorjem  Sejma kozmetike, lepote in frizerstva  v Ljubljani BEAUTY FORUM BY COSMOPROF LJUBLJANA 2024, in mednarodnim združenjem INJA bo letos prvič organizirano tekmovanje za redne in izredne študente višjih in visokih šol. Potekalo bo v soboto, 13. aprila 2024, na Gospodarskem razstavišču.

Študenti bodo tekmovali v eni od kategoriji. Za vsako kategorijo je iz vsake šole lahko prijavljenih največ 5 študentov – tekmovalcev. Tekmovanje bo potekalo po pravilih INJA.

Na tekmovanje tekmovalci  prinesejo svoj material in pripomočke, kot je zapisano pri vsaki tekmovalni kategoriji. Končno delo na modelih bodo ocenili sodniki organizacije INJA, ki je neodvisna mednarodna organizacija sodniškega združenja, v katero so vključeni člani  komisije častnih strokovnjakov in izkušenih sodnikov s področja manikire, ki sodijo v skladu z vnaprej znanimi kriteriji in poenotenimi standardi


              PREDSTAVITEV KATEGORIJ:

Kategorija št. 1: SALON DESIGN ­– SOAK OFF

 V kategoriji 1 je določena tema, in sicer poroka na Bledu.

SALON DESIGN – SOAK OFF je kategorija, pri kateri tekmovalec združi elemente permanentnega lakiranja nohtov s tehnikami dekoracije na obeh rokah modela. Izvaja se na modelu, ki ga tekmovalec pripelje s seboj, izključno na naravnih nohtih, ki morajo biti vsi enako dolgi in imajo videz zdravega naravnega nohta, brez nanosov drugih materialov (brez laka, brez umetne mase).

Za izvedbo tehnike s poslikavo tekmovalec sam izbere barvo in dekoracijske materiale,  vendar ne sme uporabiti navadnih lakov ali produktov, ki se ne vežejo pod UV/LED svetlobo. Dekoracijo, ki naj temelji na aktualnih trendih, mora tekmovalec izvesti na samem tekmovanju. Dovoljeni so le dekoracijski elementi, kot so: kristalčki, folije, bleščice, drugi efekti (dekoracija s pomočjo produktov).

        Priprave nohtov in izvedba lakiranja ter dekoracija za obe roki traja največ 60 minut.

Kategorija št. 2: Salon FRENCH TWIST

FRENCH TWIST je kategorija, pri kateri tekmovalec združi elemente podaljševanja/modeliranja nohtov s tehnikami dekoracije. Nohti morajo biti urejeni v slogu francoske manikire, vendar brez upodobljene tradicionalne francoske linije, le-ta predstavlja samo izhodišče za dekoracijo. , le-ta predstavlja samo izhodišče za dekoracijo. Ta mora biti  izvedena na podaljšku znotraj modelaže – v strukturi.

Tehnika se izvaja na modelu, izključno na naravnih nohtih, brez drugih nanosov materiala (brez laka, brez umetne mase). Tehniko podaljševanja/modeliranja mora tekmovalec izvesti s tehniko šablone, za izvedbo podaljškov lahko izbira med materiali: akril, gel, akril gel. Plastične konice ali konice v drugi obliki niso dovoljene.

Obliko zmodeliranega podaljška izbere tekmovalec sam, prav tako dolžino.  Dovoljena je uporaba modelirnih barvnih mas: transparentno roza, transparentno bela, cover pink, prozorna. Okrasni elementi (kristalčki, 3D elementi itd.) in modelirne mase, ki vsebujejo bleščice s prekrivno osnovo, niso dovoljene. Dovoljeni so le transparentno bleščeči odtenki.

       Priprava nohta, podaljševanje/modeliranje na eni roki traja največ 120 minut.

Kategorija št. 3:  ONE TONE

ONE TONE je kategorija, pri kateri se uporabi en ton  –  en odtenek gradilne mase in se izvede celotna struktura podaljševanja na šablono. Podaljšek mora biti dolg minimalno 1 cm in ne daljši od 1,5 cm od prstne jagodice, maksimalna debelina podaljška v coni dve in tri je 1,5 mm.

Tehnika se izvaja na modelu izključno na naravnih nohtih, brez drugih nanosov materiala (brez laka, brez umetne mase).

Obliko zmodeliranega podaljška mora biti squer – kvadratna oblika oz. kocka. Za izvedbo celotnega podaljševanja je dovoljena izbira enega odtenka ene modelirne mase: akril, gel, akril, gel. Dovoljena je uporaba naslednjih modelirnih barvnih mas: transparentno roza, transparentno bela, cover pink, prozorna. Tehniko podaljševanja/modeliranja mora tekmovalec izvesti s tehniko šablone. Plastične konice ali konice v drugi obliki za izvedbo niso dovoljene.

Za vse kategorije je dovoljena  uporaba električnega brusilnika in brusnih nastavkov. Dovoljene pripomočke in produkte tekmovalci prinesejo s seboj in so lahko nabavljeni pri različnih proizvajalcih. Produkti morajo biti označeni v skladu z zakonodajo. Delo poteka v skladu z varstvom pri delu, upoštevati mora tudi sanitarne zahteve ter zahteve po osebni urejenosti.

Podrobna navodila in časovni razpored tekmovanja po urah bodo študentu – tekmovalcu po prijavi posredovana na njegov e-naslov.

Študente prijavi šola in za vsakega tekmovalca organizatorju plača določeno  participacijo.

Na  e-naslov: studentcup@beautyforum.si  lahko posredujete morebitna vprašanja, na katera vam bomo pisno odgovorili.