Metod Tasič

Metod Tasič prihaja iz frizerke družine. Njegov ded je začel z obrtjo, ki jo je nadaljeval oče in strast posledično prinesel na Metoda. Srednjo frizersko šolo je zaključil v Celju, vendar je za škarje prijel že z dvanajstimi leti.

Prvo službo je našel v očetovem salonu v Mežici, vendar ga je pot kaj kmalu peljala v Sežano k takrat zelo znanemu Mitji Tavčarju.

Mitja ga je popeljal v svet seminarjev, ki sta ji izvajala po vsej bivši Jugoslaviji in doma.

V nadaljevanju ga je pot vodila k Joicu in naprej k Schwarzkopfu, kjer je za obe podjetji izvajal seminarje  striženja in barvanja.

Vseskozi je bil zapisan Vidal Sassoonu in njegovi filozofiji. Prve stopničke angleškega frizerstva je pobližje spoznal pri slovitem Sanrizzu, vendar ga je pot še isto leto popeljala k Sassoonu, kjer si je določeno obdobje nabiral izkušnje in delal za to frizersko hišo.

Leta 2007 se je pridružil Lassani kot kreativni vodja, kjer je skrbel za kolekcije, izobraževanja notranjega in zunanjega kadra. V obdobju službovanja pri Lassani so nastale kultne kolekcije, ki so bile objavljene v  tujih prestižnih frizerskih medijih. Leta 2014 se je odločil, da zapusti podjetje in sledi lastni viziji izobraževanja ter vodenju salona, ki ga je postavil leta 2000. V tem obdobju je postal ambasador za podjetje Matrix, s katerim izvajajo skupne seminarje striženja.

Metodova strast do njegovega dela se kaže v kolekcijah, step by stepih in neumornem izobraževanju, za katerega meni, da je ključ vsega uspeha.

Vizija, ki ga pelje naprej, je postopna širitev podjetja in prenašanja znanja na druge frizerje. Prepričan je, da Slovenija kljub majhnosti nudi ogromno možnosti, hkrati pa po tihem pogleduje po tujini.

Še več o Metodu Tasiču:

Moji začetki, šolanje, tradicija

Moji začetki segajo že daleč nazaj, ko sem začel delati v očetovem salonu. Škarje sem začel vihteti z 12 leti in moj prvi model je bil Aleksander Praper, danes fotograf mojih kolekcij. Kar se tiče tradicije, že moj dedek je bil frizer, prav tako moj oče, teta in bratranec, sedaj pa je na tej poti tudi sin. Šolo sem obiskoval v Celju – vse ostalo pa je že druga zgodba.

Prvi nastopi in sedanji izzivi 

Kje je že to … Začel sem z Mitjo Tavčarjem, ki me je popeljal v svet seminarjev, tako v Sloveniji kot v državah nekdanje Jugoslavije. Bili so zanimivi časi, ki se jih zelo rad spominjam. Čas, v katerem se nahajam sedaj, je poln izzivov. Na prvo mesto vsekakor postavljam razvoj stroke. V mislih imam nenehno ustvarjanje, v kreativnem pomenu rast ekipe in njihove kvalitete ter ne nazadnje postopno širjenje, ki pa bo vsekakor premišljeno. Velik izziv v tem trenutku mi predstavlja nastop v Portorožu, ki bo samostojen po kar dolgem času.

Kako gledam na izobraževanje in pomen le-tega?

Izobraževanje je ključ do uspeha, tega se premalokrat zavedamo. Učimo se vsak sleherni dan. Znanje, ki ga imamo je naša vrednota in le to nas lahko postavi v prednost pred drugimi. Je pa pomembno, da najprej osvojimo osnove in nato nadgrajujemo po kreativni plati. Všeč so mi starejši frizerji, ki jih žene strast in spoznavanje (učenje) novih stvari. Lahko so nam za vzgled.

Kolekcije in objave, ideja, izvedba

Kolekcije so moja strast. Izvedba, priprava , ne nazadnje iskanje modelov, so pravi izziv. Celoten postopek nastajanja kolekcije se prične približno šest mesecev pred izvedbo. Že sedaj vem, v katero smer bomo šli jeseni – seveda so po tem manjša odstopanja. Vsekakor že pogledujem v naslednjo kolekcijo in premlevam ideje. Objave nam povedo, da smo delali v pravi smeri. Lepo je videti svoje stvaritve v medijih, tako domačih, kot tujih. Dejstvo pa je, da me ne prevzamejo, ampak mi dajo motivacijo, da bo naslednjič še bolj dodelano.

Kako gledam na slovensko frizerstvo in pomen šolstva

Slovensko frizerstvo je nedvomno v vrhu, vendar pa se tega premalo zavedamo. Poglejmo na primer samo dosežke Steva na nastopih »Alternative Hair Show«, s katerimi je Slovenijo postavil na frizerski zemljevid. Tudi Mič pelje svojo vizijo z nastopi v tujini. Lahko bi omenil še Mareta in še bi se kdo našel. Premalo smo zreli, da bi znali pohvaliti dobre projekte, uspehe svojih kolegov. Pač, slovenska zategnjenost. Prepričan sem, da imamo dobro perspektivo, le negovati in spodbujati jo je potrebno.

Šolstvo kot takšno potrebuje prenove. So šole, ki se razlikujejo, prav tako profesorji, ki dajo od sebe svoj maksimum. Pa vendar, ali ni že čas, da se spremeni učni program, preveri, koliko dobrih frizerjev potrebujemo, da pogledamo resnici v oči, koliko otrok sploh bo dobilo službo. Ali bodo le breme družbe in nelojalne konkurence (delo na črno).

Plani/vizija

Trenutno sem na razpotju. Odpirajo se mi različne možnosti in priložnosti. Želim si ustvarjanja, strast do frizerstva je neverjetna, vsekakor hodim po novi pot, o kateri pa je prezgodaj govoriti.

Sodelovanje med frizerji

Lahko bi bilo boljše, vendar pravim, frizer si ne izbere stranke, ampak ona njega. Vedno se učimo drug od drugega, tudi sam se učim od drugih. Delo pri Lassana je bila zame zelo pozitivna šola, od katere sem tudi jaz odnesel veliko pozitivnega. V življenju je pač tako, kolikor daš, toliko dobiš – in ne nazadnje sodelovanje nas lahko le bogati. V salonu mi pomaga frizerka Sandra Polanšek, ki ima sicer tudi svoj salon. Ne gledam na njo, kot na konkurenco, ampak sodelavko, saj se s tem tudi učiva drug od drugega in to je pomembno.

_______________________________________________________________________________

Naročilo vstopnice za premium seminar STEP BY STEP

_______________________________________________________________________________