Antony Buckley

antony web

ANTONY BUCKLEY

Kratek življenjepis

1992:

Po zaključenem študiju modnega oblikovanja se je začela njegova kariera v nohtni industriji. Najprej se je zaposlil v manjšem lokalnem salonu, kasneje se je preselil v Bolton. Medtem ko je tam delal v salonu, se je začel nadalje izobraževati in kasneje tudi poučevati v okvirju znamke, s katero so takrat delali.

1995:

Salon, v katerem je takrat delal – California Nails, je postal distributer za znamko EzFlow Nail System. Anthony je sam začel delati z EzFlow in pri svojem poučevanju učil druge, kako uporabljati ta sistem.

V tem času je začel sodelovati na več tekmovanjih v oblikovanju nohtov, kjer je dosegal 2. in 3. mesto.

2000

Po intenzivnih treningih, izobraževanjih in izpopolnjevanju v svojem delu je postal prvi mednarodni master educator za EzFlow v Evropi.

Začel je potovati in se udeležil mnogih evropskih sejmov, srečanj in treningov. Sodeloval je na Nacionalnem tekmovanju v oblikovanju nohtov ter zasedel 1. mesto v kategoriji French Sculpting.

2001

Znova je sodeloval na Nacionalnem tekmovanju v oblikovanju nohtov ter zasedel 1. mesto v kategoriji French Sculpting.

2003

Dosegel je 1. mesto v kategoriji Zmagovalec med zmagovalci (Winner of Winners).

2004

Na Japonskem je sodeloval na tekmovanju Nailympics Japan in zasedel naslednja mesta:

  1. mesto: Gel tip overlay
  2. mesto: French twist
  3. mesto: French sculpture

2005-2011

Na Japonskem je sodeloval na številnih tekmovanjih in zasedel 2. in 3. mesto v kategorijah design sculpture in emboss design.

Poučeval in izpopolnjeval je številne zmagovalce tekmovanj v Veliki Britaniji. Postal je tudi sodelavec Nail Unique of Japan, kjer je izvajal tečaje, delal v salonih in sodeloval na sejmih in različnih predstavitvah.

Začel je potovati po celem svetu in v okvirju svojega dela kot AII Global Educatorja je zastopal ter poučeval za različne znamke.

2010

Postal je evropski direktor izobraževanja (European Director of Education) za Hand and Naill Harmony.

Ideje in inspiracijo za svoje delo najde na različnih koncih. Najpogosteje jih dobi od svojih učencev ali sodelavcev – najde si idejo ali tehniko, ki mu je všeč in ji skuša nadgraditi ali prirediti, da postane njegova.

Vsekakor mu je v navdih Danny Haile, kot sam rad šaljivo pripomni, ne le zato, ker je njegov nadrejeni. Po 14-ih letih sodelovanja z njim ga Danny še vedno spodbuja in inspirira.

Anthony pravi, da se je nohtna industrija precej razširila od takrat, ko je začel. Na trgu je ogromno visoko kakovostnih izdelkov. Kot edukator je tako vedno na tekočem z novostmi, kot izkušen uporabnik pa ima na razpolago raznovrstne materiale, s katerimi lahko preizkuša vedno nove pristope in dizajne.

Kot največjo spremembo izpostavlja prehod na soak-off gele, soak-off gelne lake ter gelne hibride.