dr. Boštjan Drev

Predavanje: Varna, neboleča in hitra odprava dioptrije

ReLEx SMILE – metoda, ki vam v nekaj minutah povrne vid

To je tehnologija prihodnosti, ki je dosegljiva že danes, tudi v Sloveniji.

ReLEx SMILE  (SMall Incision Lenticule Extraction) je najnovejša tehnika za lasersko odpravo dioptrije, kjer s pomočjo vrhunskega laserja in z natančno mikrokirurško tehniko skozi le 3 mm veliko odprtino odstranimo del tkiva z dioptrijo.

Metoda ReLEx SMILE ima številne prednosti:

  • Je povsem neboleča metoda, tako med posegom, kot tudi po njem.
  • Vid se povrne v 1 do 3 dneh.
  • 80% manjši rez od prejšnje metode, zato je celjenje izredno hitro.
  • Ni roženičnega pokrova – režnja (ang.: flap), ki predstavlja potencialno nevarnost vse življenje.
  • Manj možnosti infekcij, bleščanja, pojava suhega očesa.
  • Večja stabilnost dioptrije.
  • V 3 dneh lahko pričnete z lažjimi obremenitvami, v 1 tednu so dovoljene polne obremenitve.

Metoda ReLEx SMILE se v svetu izvaja že 5 let, kar pomeni, da je preizkušena, varna in zanesljiva, prav tako pa to potrjujejo tudi vse svetovne študije in analize. Dejstvo je, da je bilo v zadnjem letu dni narejenih toliko operacij kot prej v 4 letih, torej je rast števila operacij po metodi SMILE skoraj “eksponentna”.

Metoda je najboljša možna izbira za vse aktivne ljudi, ki so se naveličali očal ali kontaktnih leč in se želijo v nekaj dneh vrniti v polni življenjski ritem in preprosto videti brez pripomočkov. V VIDIM, očesnem kirurškem centru, omenjeno metodo izvajamo že dve leti. Smo edini v območju 500 km in eden od samo 300 centrov na svetu. Poseg izvajata Boštjan DREV, dr. med., specialist oftalmologije, ki je tudi lastnik in strokovni vodja očesnega centra in Boris Tomec, dr. med., specialist oftalmologije in sta ena izmed 600 kirurgov na svetu, ki izvajajo tovrstni poseg.

Predavatelj: Boštjan Drev, dr. med., spec. oftalmolog, očesni center VIDIM

Direktor in vodja zdravniške ekipe Boštjan Drev, dr. med. spec. oftalmologije, je v svoji 18 letni strokovni karieri opravil preko 15.000 operacij sivih mren, operacij z vstavitvijo nadstandardnih znotrajočesnih leč, fakičnih znotrajočesnih leč (Visian ICL), laserskih odprav dioptrij po metodi ReLEx SMILE. Od leta 2005 dalje je kot idejni vodja in lastnik očesnega centra VIDIM, ves čas spremljal razvoj očesne kirurgije in se stalno izpopolnjeval v tujini. Sledi trendom v očesni kirurgiji in letno opravi več kot 1500 različnih očesnih operacij. Sodeluje tudi z očesnimi kirurškimi centri v tujini, kjer izobražuje specializante oftalmologije in jih uči zahtevnih tehnik operacij. Redno se udeležuje strokovnih izpopolnjevanj v Evropi in tudi v ZDA. Je član Ameriškega združenja za operacijo katarakte in refraktivno kirurgijo (ASCRS), član Ameriške Akademije za oftalmologijo (AAO), član Evropskega združenja za kirurgijo katarakte in refraktivno kirurgijo (ESCRS), član Slovenskega Oftalmološkega Združenja.