Nina G. Krajnc

Nina G. Krajnc, mediestetik specialist, vodilna predavateljica Aikon Akademije

 

Predavanje: 

Zakaj je microneedling “next big thing”? 

Zakaj je postopek iz 80th let vaš, verjetno eden in edini, zanesljiv odgovor za vse težave s kožo?

Cheryl Burgess , MD, dermatolog v Washingtonu, DC , o surovih začetkih microneedlinga v 80tih pravi: “Ko sem prvič začel z microneedlingom v 80-ih letih, sem pritegnil eno samo iglo s hemostatsko kleščo in z njo večkrat prebadal kožo, da bi dobil fine linije in odpravil brazgotine po aknah – izjemno boleče, vendar je delovalo.”

Postopek je s časom izjemno napredoval. Dolga leta praktične uporabe so pokazala številne rezultate! Danes lahko z veliko gotovostjo trdimo, da je iglična terapija ali microneedling izjemno učinkovita estetska tehnika. Uporablja se za reševanje različnih težav s kožo. Zaradi uspešnega zaviranja znakov staranja je odlično orodje pomlajevanja ; spodbuja nastanek kolagena in elastina, zmanjšuje globoke in manj globoke gube ter preprečuje ponovno oblikovanje. Z microneedlingom lahko odpravimo večino brazgotin tako po aknah, kot tudi pooperatvnih. Prav tako učinkovito odstranjuje poškodbe nastale pod vplivom sončnih žarkov.

Lahko se uporablja kjerkoli….
Microneedling ni omejen na obraz. Strije so izjemno težavne za odpravo, hkrati se pojavljajo na mestih, ki jih je težko skriti (trebuh, stegna, roke itd.). Izboljša videz strij, še posebej v kombinaciji z drugimi tretmaji. Štiri do šest tretmajev lahko naredi vso razliko!
Ste še vedno skeptični?