Dr. Matic Fabjan

Dr. Matic Fabjan je specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije. Je eden od ustanoviteljev klinike Fabjan. Ukvarja se s posegi estetske kirurgije, ambulantnimi estetskimi posegi in laserskimi posegi. Je aktivni član Mednarodnega društva estetike in plastične kirurgije (ISAPS – International Society of Aesthetic Plastic Surgery).

“Ni razloga za strah pred estetsko kirurgijo, saj je to nekaj povsem običajnega in lahko marsikomu olajša življenje. Lepotna operacija je uspešna takrat, ko je pacient zadovoljen.”

 

Tematika predavanje: ESTETSKA GINEKOLOGIJA

Estetska medicina in kirurgija se razvijata v pravo smer in skušata pomagati in dvigniti samozavest damam  na intimnih predelih in jim seveda  pomagati dvigovati samozavest pri vsakdanjem življenju, spolnosti….

Svetovni trendi, ki so bili predstavljeni in poudarjeni na kongresu v Monacu v septembru, so predvsem  minimalno invzivni postopki, s pomočjo hialuronskih polnil, laserskim zdravljenjem stresne inkontinence in ohlapne nožnice, ter zdravljenje suhosti v predelu vagine. S uhostjo vagine ima težave približno 4 od 10 žensk, prav tako pojav atrofičnosti, upad elastičnosti, izguba mišičnega tonusa….

Vsa ta stanja so sadaj postala rešljivi problem, kar je zelo pomembno v vsakodnevnem življenju žensk.

Aplikacija hialuronske kisline je ena največjih novosti. Sam hialuron omogoča hidracijo sluznične membrane in ustvarja več volumna v velikih sramnih ustnicah in zmanšuje oz mehča brazgotine v predelu presredka po porodih in na ta način blaži neprjeten občitek in zamnjšuje neprijetne spolne odnose.

Z hialuronom poudarimo tudi G točko.

Ohlapna nožnice danes omenja približno 70% žensk po porodih, kar je gromozanska številka. Omenjeno težavo lahko rešimo z lneinvazivnim laserskim tretmajem, ki traja 10-15 min, je neboleč postopek in ne predstavlja posebnega okrevanja. Postopek se lahko ponovi trikrat v treh mesecih in učinek je zelo zanesljiv. Istočasno se zdravi tako pogosta urinska inkontinenca, katera ženskam predstavlja vsakodnevni problem predvsem pri določenih fizičnih naporih in jih spravlja v zadrego.

Male sramne ustnice lahko predstavljajo velik estetski problem tako pri maldih kot starejših ženskah. Tudi ta težava je enostavno rešljiva z minimalnim kirurškim posegom, ki traja 20 min v lokalni anesteziji, postopek pa se imenuje labioplastika z takoimenovano V-plasty tehniko.

Kakorkoli , obisk v Monacu na priznanem kongresu mi je pokazal , das mo tudi v Medical group Fabjan v koraku s trendi in da vse te novitete lahko ponudimo tudi našim pacientkam v Sloveniji.

Estetska ginekologija in kirurgija intimnih predelov ima zelo pozitiven vpliv na kvaliteto življenja, krepitve samozavesti celotne ženske populacije.

Matic Fabjan dr.med., Specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije